Mój nik to moje imię z książek które pisze i opowiadań.Oczywiście nie wszystkich.Po prostu to mi pierwsze do głowy wpadło:)
_________________ If I listed all the people I admire and respect Your name would be among The very top . . . you inspire every To strive to be like you
Wysłany: Nie 18 Paź, 2009 21:35
Ulubiona drama: Attack on the Pin-Up Boys Ulubiony wykonawca azjatycki: Super Junior, Miyavi, Kanon Wakeshima Ulubiony aktor/aktorka: Jang Geun Suk, T.O.P, Kim Hee Chul.
mój nick wiąże się z tym że lubię motyle i ładnie brzmi :0
Mój nik to moje imię z książek które pisze i opowiadań
U mnie jest podobnie ^.^ Mój nick to nic innego jak imię bohaterki mojego FanFica
Wysłany: Nie 18 Paź, 2009 23:03
blejd ? XD no tak ten nick jakoś sam wszedł tzn spolszczone blade, nie wiem czemu XD
tak po prostu, mam różne odłamy tego nicku XD np. blejdd blejdowy blejdzik a nawet bladyblejd :D może dlatego że gram w MMORPG :P a tam trzeba mieć nicki ? nie wiem ;p
Niom a wiec fajne macie pochodzenie imien
Moje jest takie skromne Mareena to po japońsku Marlena,
jestem z tego imienia bardzo dumna choc jest bardzo rzadkie(przynajmniej ja tak sadze)
ja tak kiedyś sobie siadłam i stwierdziłam, że muszę wymyślić coś nowego - bo mój wcześniejszy nick <yume> nagle zaczął się powtarzać
no więc spodobało mi się słówko "arashi" <nie kojarzyć z zespołem Arashi ^^' wtedy nawet nie wiedziałam, że taki istnieje xD > otóż "arashi" znaczy "burza" <burza jest nieprzewidywalna jak ja <czasami sama nie wiem czego się po sobie spodziewać> więc do mnie pasuje
ale "arashi" kojarzyło mi się z męskim imieniem więc dodałam "ko" żeby było damskie xD
i tak powstało "arashiko"
Wysłany: Pon 19 Paź, 2009 20:45
Ulubiona drama: Ognista koszykówka, B&W Ulubiony wykonawca azjatycki: Alan Luo, Big Bang, KAT-TUN, News, Color Band Ulubiony aktor/aktorka: Vic, Mark, JGS, Jerry i nie tylko ;P
Mój nick to moje drugie imię - ania - skrócone o jedną literkę "i", a trzy trójki, bo lubię cyfrę 3 i żeby się ta liczba (333) nie powtórzyła to wstawiam po pierwszej trójce kropkę :)
gripping89 [Usunięty]
Wysłany: Pon 19 Paź, 2009 23:12
gripping bo chcialam kiedys zablysnac moim angielskim :D na poczatku bylo tylko gripping ale nagle zaczelo sie powtarzac wiec dodalam jeszcze 89 jako moj rok urodzenia :D
Hmm...nawet nie wiem skąd mi sie to "Hikaru" wytrzasnęło^^.Tak jakoś zawsze tego nicka używałam to sie do niego przyzwyczaiłam.
Choć w sumie można też mi mówić 'Karoshi'-słowo wzięło sie z j.niemieckiego ale,że brzmiało tak po japońskiemu to człowieki z klasy tak czasem mówili na mnie,ale już przestali^^(lepiej nie bede mówić co to słowo oznacza;)
Wysłany: Pon 02 Lis, 2009 19:28
Ulubiona drama: Attack on the Pin-Up Boys Ulubiony wykonawca azjatycki: Super Junior, Miyavi, Kanon Wakeshima Ulubiony aktor/aktorka: Jang Geun Suk, T.O.P, Kim Hee Chul.
...gdyż...'Karoshi' znaczy tyle co 'zjawisko nagłej śmierci w wyniku przepracowania i życia w stresie',hehe xDD...no nic^^ Ważne,że przynajmniej brzmi tak z japońska xD
...no i powiedziałam
Ostatnio zmieniony przez Hikaru Pon 02 Lis, 2009 22:14, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Pon 02 Lis, 2009 21:46
Ulubiona drama: Maou, HYD, Proposal D, RnK itp. Ulubiony wykonawca azjatycki: ARASHI, NEWS, KAT-TUN, HaMC itp. Ulubiony aktor/aktorka: większość j-aktorów xD
to może ja też :)
a więc na 'palmirkę' wpadła moja siostra jakieś dobre 7, może 8 lat temu szukając mi nicka na jakieś forum dla dzieci w słowniku wyrazów obcych. Znalazła Palmirę (miasto w Syrii bodajże) i tak już zostało, tyle że w zdrobnionej formie.
Nick towarzyszy mi przez połowę mojego życia, jednak ostatnio, wpisując go w Google, wyskoczyła mi jakaś 'nastoletnia matka' i użytkownik na forum bravo.pl i inne profile, które całkowicie nie powinny być kojarzone z moją osobą... No i chyba czas pomyśleć o czymś nowym... :)
_________________ "If we unite and keep on moving,
there's no wall we cannot crash."
Ostatnio zmieniony przez palmirka Pon 02 Lis, 2009 21:49, w całości zmieniany 1 raz
Surikou [Usunięty]
Wysłany: Wto 03 Lis, 2009 21:53
Mój nick ma bardzo nieciekawe pochodzenie ^ ^
Miałam kiedyś myszoskoczka, zwał się Suri.
Kiedy moja mama się go pozbyła, bo jej przeszkadzał (zła kobieta!) stwierdziłam, że dodam sobie "ko" i będę mieć pamiątkę bo moim zwierzątku.
Wysłany: Pią 06 Lis, 2009 21:49
Ulubiona drama: Atashinchi no Danshi, Miss no Good Ulubiony wykonawca azjatycki: Utada Hikaru, Aymi Hamasaki, BoA, Rainie Yang Ulubiony aktor/aktorka: Rainie Yang
Mareena napisał/a:
Niom a wiec fajne macie pochodzenie imien
Moje jest takie skromne Mareena to po japońsku Marlena,
jestem z tego imienia bardzo dumna choc jest bardzo rzadkie(przynajmniej ja tak sadze)
Ja mam w klasie Marlenę, fakt chociaż to niby znane imię, to rzadko się je spotyka xD A oglądałaś Pioruna? Tam była taka chuda, wyliniała kocica (która, notabene, była najsympatyczniejszą postacią w tej bajce xD) i nazywała się Marlena ^^''
Ja mam wiele nicków w internecie, ale wśród społeczności mangowców używam chyba tylko "Satsuki" a wzięła się od mojej manii na Totorka ^^ Otóż jedna z bohaterek nazywa się Satsuki, a ja, gdy pierwszy raz obejrzałam Mojego Sąsiada Totoro byłam laikiem, a "Satsuki" nagle stało się dla mnie najpiękniejszym imieniem na świecie xD Teraz oczywiście są takie, które podobają mi się bardziej, ale się już przyzwyczaiłam ^^''
Drugi człon mojego nicka (tutaj nieupubliczniony xD) czyli "YO!!" wziął się od mojego niegdys rytualnego wykrzykiwania "YO!" na "cześć", "tak", "hej" itp xD A dwa wykrzykniki bo lubię tą cyfrę ^^
Miałam kiedyś jakieś dziwne niki, które się często powtarzały. Więc bystra dziewczynka zaczęła myśleć nad nowym. Kombinowała, kombinowała i w końcu wpadła na pomysł żeby zmiksować swoje imię - Martyna z słowem 'manga' <bo w tedy akurat dużo ich czytała xd> i wyszło Mangiha ;P Bardziej pod mangę podchodzi a nie pod Martynę.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum